Tika jagnjetina

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k737112k
Tika jagnjetina
25/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Za meraklije, majstore i one ljubitelje - probajte tika jagnjetinu - mnogo će vam se dopasti"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 300 ml
  • jagnjeće šnicle - 8 komada
  • čili - 1 kašičica, u prahu
  • krukuma - 1 kašičica
  • korijander - 1 kašičica
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • beli luk - 2 čena
  • sok od limuna - 2 kašike
  • limun - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Ispasirajte zajedno sve sastojke bez jagnjećeg mesa i kriški limuna.

Stavite jagnjetinu u činiju, prelijte je marnadom, dobro promešajte, pokrijte i stavite u frižider na 2 ili više sati.

Zagrejte gril i pecite šnicle 20-30 minuta ili dok meso ne bude gotovo.

Za vreme pečenja ga mažite marinadom. Poslužite sa kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: