Način pripreme
1. Ugrejte malo vodu i u njoj rastvorite šećer, kvasac i 4 supene kašike brašna. Ovako pripremljenu retku kašu pokrijte krpom i ostavite na 7-8 minuta na toplom.
2. U nadošao kvasac direktno prosejte brašno, stavite sojino mleko, morsku sitnu so i 40 ml od ulja.
3. Zamesite glatko testo, sipajte još brašna i još masti dok ne prestane da se lepi po prstima i po radnoj površini.
4. Podelite testo na 5 delova i od svakog napravite loptu, obilno namažite uljem i na prstima razvlačite na koru (mozete i oklagijom razvlačiti). Sipajte krupniju so i sitne komadiće tofua i uvijte u rolat. Svaki rolat lagano uvijte i porešajte u okrugao pleh, obožen papirom za pečenje, uvijajući još jednom u oblik puža.
Pleh je prečnika 23.5 cm.
5. Stavite u uključenu rernu na 45 stepeni 30 minuta ili dok se ne utrostruči.
6. Obilno pospite krupnijom soli i pojačajte rernu na 165 stepeni. Pecite tako oko 30 minuta ili proverite čačkalicom za zube.
Kad izvadite penjurliju iz rerne, namažite je sa još ulja i naprskajte vodom. Uvijte krpom na 10 minuta, nakon toga je gotova za konzumiranje - topla ili hladna - predivna, brza i jednostavna!
Prijatno!