Beli hleb sa svežim kvacem u mini pekari

26/07/2018
"U knjigama sa receptima piše da se za mini pekaru koristi samo suvi kvasac, ali eto odličan hleb može da se pripremi i sa svežim kvascem "
Priprema5 min.
Kuvanje147 min.
Ukupno152 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano710
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 330 ml
  • kiselo mleko - 1 supena kašika (može i sveže)
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • brašno - 605 g
  • kvasac - 25 g, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite sve sastojke, izmerite ih na vagi.

Uključite mini pekaru.

Stavite sve tečne sastojke: vodu, ulje i mleko. Dodajte so i šećer.

Sipajte brašno odozgo tako da pokrije tečnost.

Izmrvite kvasac.

Namestite na željeni program za hleb (kod mene je drugi program za 2.17 sati). Uključite i poklopite.

Gotov hleb ostavite da se malo ohladi u mini pekari, a nakon toga ga uvijte pamučnom krpom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar