Zečija kaša

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Zečija kaša
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Skoro kao pileća, ali duplo ukusnija"

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 1/2 zeca
  • mladi luk - 3 struka (može i stari luk)
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad, crvena
  • nana - sveža ili suva
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zeca na porcije, potopite meso u hladnu vodu na oko sat vremena.

Sipajte ulje u šerpu i propržite meso, kasnije dodajte isečenu šargarepu, papriku i luk.

Zajedno ponovo ih propržite, nakon toga sipajte alevu papriku i toplu vodu, koliko da prelijte meso.

Kuvajte dok se meso ne zgusne, na kraju pomešajte brašno sa malo vode i lagano ga dodajte dok ne dobijete željenu gustinu kaše.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: