Način pripreme
Batake stavljamo u šerpu da se skuvaju. Jednu šargarepu, belu šargarepu, takođe i polovinu glavice luka sitno isečemo i dodajemo u batake. Kad se šerpu napunimo vodom, posolimo i ostavljamo da vri, dok se meso ne skuva. Ako je potrebno skidamo penu i sačekamo da bude gotovo.
Za to vreme pravimo laganu zapršku od polovine luka, belog luka i druge šargarepe, nakon toga lagano propržimo u masti, u njih dodajemo i sitno iseckanu papriku. Krompir sečemo na sitne kockice, kao za čorbu, i stavljamo u zapršku. Poklopimo i ostavljamo da se dinsta oko 1 minuta.
Kad se zečetina skuva, izvadimo je, sačekamo da se malo ohladi i kidamo na sitne komade. U bujon u kojem smo kuvali meso dodajemo zapršku i dodajemo vodu. Vraćamo zečetinu u šerpu, zajedno sa fidom. Sačekamo da se fida i krompir skuvaju i dodajemo sitno iseckan peršun. Žumance pomešamo sa kiselim mlekom, u smesu dodajemo malo bujona i nakon toga sipamo u šerpu.
Promešamo čorbu i skidamo sa vatre. Nakon toga dodajemo maslac. Važno je da se maslac doda kad supa bude gotova, da bi mogla da pusti mirise i mast, zato što je zečetina u principu veoma suva.
Napomena: Čorbu možete servirati sa krutonima po želji, takođe možete pripremiti bez zaprške, u zavisnosti od toga kako volite.