Zečija pršuta

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Zečija pršuta1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
"Meraklijsko meze za prave ljubitelje - ne propustite da probate ovo zečije sušeno meso"

Potrebni sastojci

  • zečije meso - celi, glatki fileti s leđa
  • voda - 1 litar
  • so - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Od vode i soli napravite slani rastvor. Natopite cele zečije filete u njemu 18 sati.

Nakon toga ih ocedite dobro i kroz jedan kraj svakog parčeta probodite konac.

Zakačite zečetinu na suvo i provetrivo mesto oko 4 dana.

Nakon toga čuvajte zečije sušeno meso u frižideru, dobro uvijeno u foliju.

Po želji dok su fileti mesa još vlažni, možete da ih uvaljate u smesu od sušenih začina po izboru i tako da okačite da se suše.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: