Ruska višnjevača

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
26/07/2018
"Jedan rus mora da ima u vas veliko poverenje da bi vam poverio pola litra votke da je pretvorite u višnjevaču "
Priprema40 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno55 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano145
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Višnje se operu i svaka voćka se probode čačkalicom na dva ili tri mesta. U veliku teglu se stavlja malo višnji, posipaju se šećerom i oraščićem i ponovo se prekriva višnjama.

Tako se ređaju slojevi voća i šećera sa muskatnim oraščićem. Na kraju se stavljaju karamfilići i sve se preliva votokom.

Otvor tegle se prekriva čvrstim platnom i vezuje se dobro užetom ili lastišem, da ne spada. Tegla se ostavlja na mesto sa direktnom sunčevom svetlošću 2 meseca.

Na svaka dva dana tegla treba da se rastrese. Nakon 2 meseca višnjevača se procedi kroz sitno sito i rasporedi se u flaše. Čuva se u frižideru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar