Način pripreme
Krompir se oljušti i opere. Krompir se stavlja da se kuva u posoljenoj vodi. Ne treba da se prekuva, da salata ne postane kašasta.
Nakon što se skuvaju prospe se voda i ostavlja se da se ohladi. Salama se ljušti i seče na male kocke. Stavlja se u veliku posudu. Krastavčići se seku na male kocke i dodaju se.
Jaja se stavljaju da se skuvaju. Treba da budu tvrdo skuvana. Kada se skuvaju prosipa se voda i sipa se hladna. Šargarepe se oljušte i operu. Seki se na male kocke.
Šargarepe i grašak se stavljaju u malu šerpu da se skuvaju. Sole se. Jaja se ljušte i seku se na male kocke. Kada se grašak i šargarepe skuvaju procede se i ostavljaju da se ohlade.
Jaja i povrće se dodaju u ostale sastojke. Začinjava se solju. Dodaje se majonez i meša se dobro. Omiljena ruska salata.