Bonapeti.rs»Recepti»Alkohol»Ruska višnjevača

Ruska višnjevača

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Ruska višnjevača1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
20
"Jedan rus mora da ima u vas veliko poverenje da bi vam poverio pola litra votke da je pretvorite u višnjevaču"

Potrebni sastojci

  • višnje - 1 kg
  • karanfilić - 3 komada
  • šećer - 5 kašika
  • votka - 500 ml
  • muskatni oraščić - na vrh noža
* merne jedinice

Način pripreme

Višnje se operu i svaka voćka se probode čačkalicom na dva ili tri mesta. U veliku teglu se stavlja malo višnji, posipaju se šećerom i oraščićem i ponovo se prekriva višnjama.

Tako se ređaju slojevi voća i šećera sa muskatnim oraščićem. Na kraju se stavljaju karamfilići i sve se preliva votokom.

Otvor tegle se prekriva čvrstim platnom i vezuje se dobro užetom ili lastišem, da ne spada. Tegla se ostavlja na mesto sa direktnom sunčevom svetlošću 2 meseca.

Na svaka dva dana tegla treba da se rastrese. Nakon 2 meseca višnjevača se procedi kroz sitno sito i rasporedi se u flaše. Čuva se u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti