Dinstane pečurke sa lukom i maslacem

26/07/2018
"Deset minuta i ovo posno ukusno jelo je na stoplu - probajte ako ne verujete "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 450
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g, šampinjoni
  • mladi luk - 3 struka (može i stari luk)
  • maslac - 80 - 100 g
  • nana - 1 kašičica, suva
  • vegeta - 1 kašičica
  • aleva paprika - prstohvat
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očisite pečurke, ako su male samo ih operite, nemojte ih ljuštit.

Isecite ih na ivice, luk sitno isecite ili kako se vama dopada. U duboki tiganj sa poklopcem stavite maslac da se rastopi, nakon toga sipajte pečurke i dve-tri kašike vode.

Promešajte i nakon što puste sok pospite vegetom, nanaom, poklopite i ostavite da se dinstaju.

Kad ostanu na masti sipajte luk, promešajte i ostavite još 5 minuta.

Pre nego što isključite ringlu pospite alevom paprikom.

Servirajte tople.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar