Pasterizovane pečurke lisičare

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18412
27/07/2018
"Izuzetno su ukusne po ovom receptu, nemojte da se dvoumite da probate! "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano837
  • Pregledi tokom meseca47
  • Pregledi tokom sedmice23
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lisičara - 2 kg
  • so - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika
  • biber - 3 - 4 zrna
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite lisičaru veoma dobro, kako bi uklonili pesak i zemlju koje možda ima po pečurkama.

Ugrejte vodu do ključanja, stavite malo soli u vodu i spustite pečurke da se kuvaju oko 15 minuta.

Gotove pečurke ocedite i nasecite na manje komade. Stavite pečurke u tegle, u koje ste stavili lovorov list i nekoliko zrna bibera, ulje i 1 kašičicu sirćeta.

Dopunite tegle vodom, zatvorite ih i kuvajte još najmanje 1 sat, a možete i više.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar