Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Marinirane Pečurke»Pasterizovane pečurke lisičare

Pasterizovane pečurke lisičare

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Pasterizovane pečurke lisičare
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
27/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Izuzetno su ukusne po ovom receptu, nemojte da se dvoumite da probate!"

Potrebni sastojci

  • lisičara - 2 kg
  • so - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika
  • biber - 3 - 4 zrna
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite lisičaru veoma dobro, kako bi uklonili pesak i zemlju koje možda ima po pečurkama.

Ugrejte vodu do ključanja, stavite malo soli u vodu i spustite pečurke da se kuvaju oko 15 minuta.

Gotove pečurke ocedite i nasecite na manje komade. Stavite pečurke u tegle, u koje ste stavili lovorov list i nekoliko zrna bibera, ulje i 1 kašičicu sirćeta.

Dopunite tegle vodom, zatvorite ih i kuvajte još najmanje 1 sat, a možete i više.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: