Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa nudlama na tajlandski način

Svinjetina sa nudlama na tajlandski način

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Svinjetina sa nudlama na tajlandski način
Fotografije: Evgenia
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Specijalan predlog za obožavaoce egzotičnih kuhinja - svinjetina sa nudlama na tajlandski način"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 400 g
  • pirinčane nudle - 1 paket (250 g)
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • luk - 2 pera, mladi
  • beli luk - 2 čena
  • soja sos - 3 supene kašike
  • ulje - 4 supene kašike
  • susam - 2 kašičice
  • za marinadu mesa
  • med - 1 supena kašika
  • vino - 3 supene kašike, belo
  • soja sos - 4 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • susam - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Ako ste u mogućnosti koristite susamovo ulje, ako ne onda suncokretovo.

Isecite meso na tanke i duge komade. Pomešajte sastojke za marinadu i stavite meso u nju. Ostavite meso da se marinira oko 30 minuta.

U međuvremenu isecite šargarepu na tanke ivice, mladi luk i beli luk sitno.

Skuvajte nudle prema uputstvu na pakovanju (oko 6 minuta). Ocedite i operite hladnom vodom.

Ugrejte deo ulja u dubokom tiganju na umerneoj tempraturi i propržite šargarepu i luk 5 minuta.

Dodajte beli luk, soja sos i susam i kuvajte još oko minut, mešajte.

Dodajte oceđene nudle, pržite, mešajte neprestano oko minut i sipajte nudle zajedno sa povrćem na tanjir za serviranje.

Ugrejte preostalo ulje i sipajte marinirano meso.

Pržite, mešajte, oko 20-25 minuta. Poređajte meso na nudle.

Posipte sitno iseckanim perima mladog luka i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: