Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Bukatini al amatićana

Bukatini al amatićana

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
494133174
Bukatini al amatićana1 / 2
28/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Minut za klasiku - Bukatini al amatićana"

Potrebni sastojci

  • bukatini - 400 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • pančeta - 115 g
  • ljute paprike - 1/2 kašičice, suva
  • biber - 1/2 kašičice
  • luk - 3/4 šolje
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 800 g, iz konzerve
  • pekorino - 1/4 šolje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u šerpi, dodajte iseckanu pančetu i dinstajte nekoliko minuta.

Dodajte suvu ljutu papriku i biber, promešajte i dodajte sitno iseckan crni i beli luk.

Neka se sve prži oko 8 minuta, sipajte paradajz, smanjite vatru i dinstajte 15-20 minuta.

U međuvremenu skuvajte testenine i ocedite. Dodajte ih sosu, zajedno sa 1/2 šolje vode iz šerpe gde su se kuvale, pa mešajte nekoliko minuta.

Posipajte preko pekorino i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: