Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Bukatini a la Boskaiola

Bukatini a la Boskaiola

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
1213250
Bukatini a la Boskaiola1 / 2
30/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ima nešto neverovatno privlačno u kuvaru koji sprema Bukatini a la Boskaiola, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • bukatini - 400 g
  • pečurke - 400 g
  • paradajz - 300 g, narendan
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1/2 veze
  • pinjole - 1 kašika
  • dimljena pileća prsa - 70 g
  • belo vino - 1/2 šolje
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • biber - po želji
  • so - po žeji
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckane pečruke propržite zajedno sa belim lukom. Dodajte vino, paradajz, so i biber. Dinstajte oko 15 minuta.

U preostalom maslinovom ulju propržite pileća prsa i pinjole. Dodajte ih sosu, zajedno sa peršunom.

Testenine skuvajte prema uputstvu sa pakovanja i dodjate sos, Pažljivo promešajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: