Način pripreme
Bukatine skuvajte u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Dok se kuvaju pripremite improvizovani sos.
U dubokom tiganju da malo maslinovog ulja izdinstajte očišćen i sitno iseckan luk, beli luk i šargarepu. Nakon kratkog mešanja u njih dodajte pečurke, očišćene i isečene na kriške.
Kad omekšaju dodajte mleveno meso. Mešajte dok se ne izmrvi. Sipajte vino i kad ispari dodajte mlevene orahe.
Sos pospite solju i biberom, i začinite suvm origanom i bosiljkom. Ja sam imala svež ii iskoristila sam njega.
Promešajte i ostavite na tihoj vatri da se krčka dok ne dobijete željenu gustinu.
Gotovu testeninu pospite prlivenu sosom i posutu izrendanim gauda i čedar sirevima.
Dekoracija je pitanje sopstvenog ukusa, kod mene su bili strukovi mladog luka i listići svežeg bosiljka sa mariniranim čeri paradajzom.