Bakino pečeno pile sa svežim kupusom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
28/07/2018
"Pile sa kupusom - klasična i očekivano ukusna kombinacija "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano285
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 glavica, velika
  • pile - 1 komad
  • luk - 1 glavica /ili 2 - 3 struka mladog luka/
  • paradajz pire - 2 kašike
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 200 ml
  • aleva paprika - 1 kašika, slatka
  • so - 1 kašika
  • biber - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi sa 200 ml ulja i malo vode prodinstajte kupus i iseckan luk, dok ne omekšaju. Dodajte alevu papriku, so, sitno iseckane čenove belog luka i biber.

Kuvajte još 15 minuta i prebacite u tavu sa kupusom. Ako je potrebno, sipajte još vode.

Ravnomerno ga rasporedite, pa preko stavite celo pile, koje ste premazali sa malo ulja, solju i alevom paprikom.

Pecite zagrejanoj reni 50-55 minuta, dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar