Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Punjeno pile sa svežim kupusom

Punjeno pile sa svežim kupusom

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Punjeno pile sa svežim kupusom
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Novi izgled klasike - pile sa kupusom, koje svi volimo"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad 1.2 - 1.5 kg
  • masnoća - 3 supene kašike, biljna
  • kupus - 1 srednje veličine
  • šargarepa - 2
  • luk - 1 glavica, crni
  • paprike - 1 komad
  • aleva paprika - 2 kašičica
  • celer - 2 - 3 struka
  • paradajz - 2 zrela
  • so
  • za nadev
  • pirinač - ½ šolje
  • masnoća - 1 supena kašika, biljna
  • pileći bujon - 2 šolje
  • masline - 16 kom.
  • luk - mala glavica, crni
  • jabuke - 1 slatko - kisela
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • ruzmarin - grančica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo nadev, dinstamo sitno iseckan luk, dodajemo pirinač, bujon, masline, beli luk, parče jabuke, isečeni ruzmarin i biber.

Kad pirinač upije tečnost napunimo pile i ušivamo ga.

Namažemo solju, masnoćom i alevom paprikom i stavljamo u pleh sa 1/2 šolje vode, u rernu, ugrejanu na 190 stepeni sa ventilatorom. Ostavljamo 40 minuta.

Za to vreme u masnoći dinstamo sitno iseckanu šargarepu, luk, papriku, celer i rendani paradajz. Dodajemo isečeni kupus, 1/2 šolje vode, alevu papriku i so. Vri dok kupus ne omekša.

Pile izvadimo iz pleha, stavljamo kupus i ponovo vraćamo.

Pečemo punjeno pile u rerni još 40-50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: