Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Marinirana kisela šargarepa sa belim lukom

Marinirana kisela šargarepa sa belim lukom

ZoriZori
Guru
7272345k206
Marinirana kisela šargarepa sa belim lukom
Fotografije: Zori
2 / 5
28/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Specijalna turšija sa kiselom šargarepom koju poslužujemo samo najboljim prijateljima"

Potrebni sastojci

  • za 1 teglu od 800 ml
  • šargarepa - 10 - 15 komada, rana, sitna
  • jabukovo sirće - 2 kašike
  • šećer - 1 kašika
  • morska so - 1 kašika
  • mirođija - 3 struka
  • seme slačice - 1 kašičica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • biber - 1/4 kašičice kripno smrvljenih zrna
  • piment - 2 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

U teglu sipajte jabukovo sirće, stavite morsku so, šećer, piment, krupno mleveni biber, čenove belog luka i strukove mirođije, poređajte oprane i lagano ostrugane šargarepe, prelijte sve vodom da ih pokrije.

Teglu pasterizujte, tako što je stavite u teglu sa hladnom vodom.

Kada voda provri, ostavite teglu još 15 minuta da se kuva u ključaloj vodi, odmah zatim izvadite teglu i okrenite je poklopcem na dole.

Ostavite tegle da se potpuno ohlade i čuvajte ih na hladnom mestu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: