Kapelini testenina sa pečenim paradajzom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
29/07/2018
"Tobože prosto testenina sa paradajzom, a miriše božanstveno - magija italijanske kuhinje "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano103
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kapelini - 200 g (špagete)
  • paradajz - 3 komada
  • čeri paradajz - 12 komada
  • beli luk - 1/2 glavice
  • celer - 1 struk
  • sušeni paradajz - 5 - 6 komada, čeri, mariniran
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
  • kajenska paprika - 1 paprika, suva (po želji)
  • bosiljak - 6 - 7 listova, svež
  • peršun - 2 struka, svež
  • sok od limuna - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite sveži paradajz i ceo poređate u pleh.

Očistite čenove belog luka od spoljašnjeg sloja i takođe cele, neoljuštene stavite kod čeri paradajza, zajedno sa strukom celera. Posolite malo, pospite maslinovim uljem i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kad se ohladi, oljuštite veliki paradajz i beli luk krupnije isecite, staivte u posudu zajedno sa celerom. Stavite sveže listove bosiljka, suvi paradajz i ljutu papriku po želji, sipajte sos od pečenja, sok od limuna i pasirajte. Probajte sos i ako je potrebno dodajte još soli.

Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Ocedite i odmah servirajte prelivenu svežim sosom i ukrašenu celim zapečenim čeri paradajzom.

Ovo je jedan zdraviji sos za špagete, kapeline ili bolo koju vrstu testenine. Zbog toga što se ne prži, on je lagan, svež i veoma ukusan. Probajte i uživajte u njemu.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar