Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Kobasica sa boranijom u rerni

Kobasica sa boranijom u rerni

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Kobasica sa boranijom u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Toliko nam se sviđa da smo počistili posudu za čas i sada treba opet da kuvamo"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 4 komada
  • boranija - 400 g
  • sok od paradajza - 350 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
  • kumin
  • aleva paprika
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i šargarepu i isecite luk na sitno, a šargarepu na krugove i propržite u prethodno zagrejanoj masnoći.

Povrće se proprži i u njega se dodaje sok od paradajza. Začinjava se začinima (solju, biberom, kuminom, alevom paprikom i čubrom). Ako je neophodno dodajte prstohvat soli, da se neutrališe kiselost paradajza.

Dodajte boraniju i ostavite na slaboj vatri da se krčka 15-20 minuta.

Prebacite povrće u posudu za pečenje i ostavite na slaboj vatri i stavite kobasicu (na kojoj ste pre toga napravili razreze odozgo).

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: