Način pripreme
Pomešajte brašno zajedno sa vanilom, šećerom, solju i praškom za pecivo u velikoj posudi.
Dodajte u njih meki maslac i dobro izmešajte sve sastojke dok se ne dobiju mrve.
Razbijte jaja jedo po jedno i izmešajte smesu mikserom na niskoj brzini.
Isecite sušeno voće na sitne komadiće i sipajte ih u smesu.
IStucajte lešnice i dodajte ih zajedno sa začinjenim prethodno natopljenim bademima.
Umesite testo i podelite ga na jednake delove.
Oblikuje ih kao bagete i stavite u tepsiju na papir za pečenje.
Pecite ih otprilike 20 minuta na 180°C.
Ostavite ih da se blago ohlade i isecite ih po dijagonali oštrim nožem.
Poređajte ih sa isečenim delom ka gore i stavite ih da se peku na još 10 minuta.
Stavite kantučine u kutiju i poslužite ih na prazničnu trpezu.
Praznični italijanski kantučini su veoma ukusni.