Način pripreme
U posudi miksera pomešati 100 g brašna tipa 500, prethodno pomešanog sa kvascem, medom i 150 g vode.
Pokrijte posudu poklopcem ili prozirnom folijom i ostavite da se diže u ugašenoj rerni sa upaljenom lampom oko sat i po.
Nakon isteka vremena dodajte ostatak prethodno prosejanog brašna, ostatak vode, so.
Ostavite da deluje oko 5 minuta, a zatim umesite testo sa malo brašna.
Formirajte u kuglu, stavite u posudu i prekrijte prozirnom folijom ili poklopcem ako ga imate.
Ostavite da se diže oko sat i po u ugašenoj rerni sa upaljenom lampom.
Dok se testo diže očistite šumske pečurke (vrganje ili druge šumske pečurke), iseckajte ih na kriške, a šalot iseckajte. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite luk na srednjoj vatri.
Dodajte pečurke i nastavite da pržite, mešajući, oko 10 minuta. Ako volite više beli luk, zamenite šalot sa čenom belog luka. Začinite solju i biberom.
Začinite paradajz pire solju, biberom, oko kašikom origana i dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. Ako koristite čeri paradajz, isecite ih na kockice i rasporedite preko sočne pice.
Obložite pleh ili dva papirom za pečenje, u zavisnosti od toga šta imate kod kuće, uzmite testo i razvucite ga direktno na pleh ili radnu površinu.
Ostavite da se diže 1 sat, uvek u ugašenoj rerni sa upaljenim svetlom.
Zagrejte rernu na 250 stepeni, po vrhu rasporedite smesu od paradajza i pecite oko 15 minuta.
Izvadite pleh sa picom od pečuraka iz rerne, takođe rasporedite prethodno dinstane pečurke i kriške kobasice, isečenu mocarelu i ponovo pecite oko 2 minuta, ne više!
Izvadite iz rerne, stavite na dasku za sečenje. Poslužite još toplo i uživajte u izuzetno primamljivoj i ukusnoj pici sa aromatičnim šumskim pečurkama.
Prvo je potrebno jesti očima, a zatim preći na uživanje u ukusu i mirisu.