Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Mirisna pica sa šumskim pečurkama, mocarelom i kobasicom

Mirisna pica sa šumskim pečurkama, mocarelom i kobasicom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Mirisna pica sa šumskim pečurkama, mocarelom i kobasicom
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Mirisna pica sa šumskim pečurkama, mocarelom i kobasicom - prvo je potrebno jesti očima, a zatim preći na uživanje u ukusu i mirisu. ​"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g, tip 500
  • manitoba brašno - 200 g
  • topla voda - 300 g
  • suvi kvasac - 7 g
  • med - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • Nadev
  • paradajz pire - 300 g, ili svež čeri paradajz
  • so
  • biber
  • origano
  • majčina dušica - po ukusu
  • šumske pečurke - 500 g vrganja, šumskih pečuraka itd.
  • šalot - 1 glavica
  • kobasica - 100 g sušena, seckana
  • mocarela - 250 g
  • maslinovo ulje - oko 5 kašika, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi miksera pomešati 100 g brašna tipa 500, prethodno pomešanog sa kvascem, medom i 150 g vode.

Pokrijte posudu poklopcem ili prozirnom folijom i ostavite da se diže u ugašenoj rerni sa upaljenom lampom oko sat i po.

Nakon isteka vremena dodajte ostatak prethodno prosejanog brašna, ostatak vode, so.

Ostavite da deluje oko 5 minuta, a zatim umesite testo sa malo brašna.

Formirajte u kuglu, stavite u posudu i prekrijte prozirnom folijom ili poklopcem ako ga imate.

Ostavite da se diže oko sat i po u ugašenoj rerni sa upaljenom lampom.

Dok se testo diže očistite šumske pečurke (vrganje ili druge šumske pečurke), iseckajte ih na kriške, a šalot iseckajte. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite luk na srednjoj vatri.

Dodajte pečurke i nastavite da pržite, mešajući, oko 10 minuta. Ako volite više beli luk, zamenite šalot sa čenom belog luka. Začinite solju i biberom.

Začinite paradajz pire solju, biberom, oko kašikom origana i dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. Ako koristite čeri paradajz, isecite ih na kockice i rasporedite preko sočne pice.

Obložite pleh ili dva papirom za pečenje, u zavisnosti od toga šta imate kod kuće, uzmite testo i razvucite ga direktno na pleh ili radnu površinu.

Ostavite da se diže 1 sat, uvek u ugašenoj rerni sa upaljenim svetlom.

Zagrejte rernu na 250 stepeni, po vrhu rasporedite smesu od paradajza i pecite oko 15 minuta.

Izvadite pleh sa picom od pečuraka iz rerne, takođe rasporedite prethodno dinstane pečurke i kriške kobasice, isečenu mocarelu i ponovo pecite oko 2 minuta, ne više!

Izvadite iz rerne, stavite na dasku za sečenje. Poslužite još toplo i uživajte u izuzetno primamljivoj i ukusnoj pici sa aromatičnim šumskim pečurkama.

Prvo je potrebno jesti očima, a zatim preći na uživanje u ukusu i mirisu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: