Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Džigerica sa slaninom i lukom

Džigerica sa slaninom i lukom

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
757148
Džigerica sa slaninom i lukom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Tražimo prijatelje koji mogu da pripreme sočnu džigericu sa slaninom i lukom, molimo samo za ozbiljne predloge"

Potrebni sastojci

  • teleća džigerica - 450 g, isečena na komade
  • brašno - 4 kašičice
  • maslac - 20 g
  • ulje - 1 kašičica
  • luk - 1 srednji, isečen na polumesec
  • slanina - 2 trakice (oko 55 g), isečene
  • teleći bujon - džigerica sa slaninom i lukom
  • kečap - 2 kašičice
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo 2 supene kašike brašna u velikoj posudi zajedno sa solju i biberom. Dodajemo opranu i osušenu džigericu u posudu i dobro promešamo.

Rastopimo polovinu maslaca u tiganju na srednjoj temperaturi. Propržimo džigericu 1½-2 minuta sa svake strane dok ne postane zlatna i izvadimo na tanjir.

Rastopimo preostali maslac u istoj posudi. Dodajemo iseckan luk i kuvamo oko minut, mešamo.

Nakon toga dodajemo slaninu i kuvamo još 5 minuta ili dok luk ne omekša i dok ne postane zlatnobraon, mešamo često.

Posipamo sa preostalim brašnom i mešamo nekoliko sekundi. Dodajemo lagano bujon u tiganj, neprestano mešamo.

Stavljamo kečap i kuvamo na srednjoj temeperaturi dok se sos ne zgusne.

Vraćamo džigericu nazad u tiganj i zagrevamo je u sosu 2-3 minuta.

Začinimo solju i biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: