Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Drugačija musaka sa zeljem i pirinčem

Drugačija musaka sa zeljem i pirinčem

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5085k442
Drugačija musaka sa zeljem i pirinčem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
01/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Kada vam dosadi klasična musaka, probajte ovu svežu varijantu sa zeljem i pirinčem"

Potrebni sastojci

  • zelje - 300 g
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 3 - 4 struka
  • so
  • paradajz - 1 komad
  • mleveno meso - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 300 ml
  • soda bikarbona - 1 prstohvat
  • biber
  • brašno - 1 supena kašika
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i dinstajte ga u masti. Dodajte sitno isečeno zelje. Kad zelje promeni boju dodajte mleveno meso i oprani pirinač.

Dodajte i paradajz, isečen na komadiće. Pržite oko 4-5 minuta, mešajte smesu.

Začinite solju i biberom.

Gotovu smesu sipajte u pleh za pečenje. Dodajte toplu vodu /količinu da pokrije pirinač/.

Stavite jelo u ugrejanu rernu i pecite.

Kad tečnost ispari i pirinač omekša, prelijte mlečnom smesom, pripremljenoj na sledeći način:

umutite jaja, dodajte mleko sa sodom i brašnom, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Pecite ponovo dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: