Način pripreme
Vadimo jaja na sobnu temperaturu zajedno sa kiselim mlekom. U posudu stavljamo beli šećer, muskado šećer i jaja. Mikserom dobro umutimo dve vrste šećera i jaja. Mutimo dugo vremena. Treba da dobijemo gustu, aromatičnu smesu svetlobraon boje.
U kiselo mleko stavljamo sodu i promešamo. Ostavljamo da nadođe i nakon toga dodajemo u posudu. Mutimo mikserom. Dodajemo ulje i ponovo promešamo.
Prosejemo dve vrste brašna kroz sitno i postepeno ga dodajemo u posudu, mutimo mikserom.
Očistimo jabuku i oljuštimo koru. Sečemo na kockice. Dodajemo ih unutra plus iseckane bademe i mešamo dobro velikom kašikom.
Pleh prečnika 26 cm namažemo i posipamo brašno. Sipala sam integralno brašno. Sipamo kašu i poravnamo kašikom.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Kad ispečemo, sečemo na romboide i poređamo na tanjir.
Neka vam je slatko! Kolač bude mek i veoma ukusan, sa karamel ukusom, oseća se jabuka i iseckani bademi.