Pire od bakalara

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
02/08/2018
"Ma gde ste krenuli sa tim prepečenim hlebom, pire od bakalara je samo za nas "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano141
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bakalar - 300 g, file sa kožom
  • krompir - 2 komada, srednji
  • beli luk - 4 čena
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • sok od limuna - 3 - 4 supene kašike, sveže isceđen
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • inćuni - filei, za ukras prilikom serviranja
  • masline - za ukras
  • peršun - nekoliko listova, iseckan, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir u posoljenoj vodi, ostavite da se ohladi, oljuštite i isecite na komade.

Operite ribu i stavite je sa kožom na dole u vrelu vodu, da je pokriva dva prsta. Korsitimo file sa kožom da se meso ne bi raspalo meso i da se tako više natopi vodom.

Nakon minut-dva riba će izgubiti providnost i pobeleće.

Skinite sa vatre, ocedite i čim se ohladi skinite kožu.

Ugrejte maslinovo ulje na tihoj/umerenoj vatri i u njega stavite čenove belog luka, neoljuštene, malo izgnječene.

Nakon minut-dva oni će pustit miris i začiniće maslinovo ulje.

U posudu stavite kuvani krompir, ribu, izmrvljenu prstima (krehka je i bukvalno se raspada čim je malo protrljate prstima). Sipajte mleko, začinjeno maslinovo ulje, izvadite beli luk, sok od limuna i biber. Sve pasirajte na niskoj brzini, na kraju možete pojačati. Sipajte još malo maslinovog ulja dok ne dobijete idealnu konsistenciju-

Pire servirajte sa toplim hlebom, ukrašenim maslinama i inćunima. Dobro ide uz pečene paprike ili suvi marinirani paradajz.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar