Način pripreme
Ispecite i oljuštite patlidžan. Sitno ga isecite i ocedite tečnost od njih uz pomoć cediljke.
Ugrejte 2 supene kašike ulja u tiganju i u njemu dinstajte sitno iseckane čenove belog luka.
Dodajte patlidžan. Začinite solju, kuminom i origanom. Kuvajte na umerenoj vatri dok tečnost iz patlidžana ne ispari potpuno i dok smesa ne postane gusta, da liči na lepljivo testo.
Iseckajte mirođiju, selen i peršun sitno i dodajte u tiganj. Promešajte i ostavite smesu kratko da se ohladi.
Isecite file bakalara na krupnije komade i posolite. U hladnu smesu od patlidžana dodajte panko prezle i dobro promešajte.
Uvijte filete bakalara u smesu za pohovanje od patlidžana uz pomoć providne folije.
Pre nego što stavite u tiganj rolate pospite sa još mrvica hleba.
Pržite kratko u ugrejanom ulju samo koliko da smesa dobije boju.
Prebacite rolate ribe u pleh i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 7-8 minuta.