Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Bakalar na napolitanski način

Bakalar na napolitanski način

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
1232433934
Bakalar na napolitanski način
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 3
22/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sve je super, bakalar je odličan, ali smo zaboravili da zapišemo da vam treba i belog vina - da znate"

Potrebni sastojci

  • bakalar - 700 - 800 g, file, svež
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • kravlji maslac - kocka
  • brašno - 1/2 šolje
  • masline - 20 komada, crne + 20 komada, zelene, bez koštice
  • kapar - 6 kašika
  • luk - 2 glavice, crni
  • beli luk - 4 čena
  • ljuta paprika - 2 zelene
  • paradajz pire - 2 kašike, dupli koncentrat
  • čeri paradajz - 20 komada
  • bosiljak - 3 - 4 struka
  • ruzmarin - 2 grančice
  • belo vino - 200 ml
  • biber - 1 kašičica, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Filete bakalara isecite na krupne komade, posolite ih i pobiberite, uvaljajte u brašno i ispržite u zagrejanom maslinovom ulju. Meso bakalara je nežno, pa pazite da vam se ne raspadne. Ostavite ga na ubrus.

Luk isecite na polumesece, masline na pola, paprike na sitno, kapar ocedite, ako je potrebno, a listove bosiljka iseckajte na sitne komadiće.

U isto maslinovo ulje propržite crni i beli luk. Zatim dodajte masline, kapar, paprike, ruzamrin, bosiljak, papriku i belo vino.

Kada proključa, dodajte paradajz pire.

Sačekajte da se redukuje dok ne ostane samo ulje, a onda dodajte čeri paradajz i kravlji maslac. Toje to.

Kada servirate bakalar na napolitanski način, nemojte zaboraviti čašu suvog belog vina, ali može i Chianti, ako ga volite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: