File od bakalara u medenom sosu

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8864
3
25/04/2018
"Idemo po vino, a vi samo gledajte i ni ne pomišljate da probate ovaj file od bakalara u medenom sosu "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano91
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bakalar - 600 g, file
  • riblji bujon - 250 ml (topao)
  • med - 2 kašike
  • pinjole - 25 g
  • suvo grožđe - 60 g
  • crni luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • so
  • ulje
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite riblje filete i uvaljate ih u brašno. U širokom tiganju zagrejte malo masnoće.

Stavite ribu kožom na dole i propržite je sa obe strane dok ne postane zlatasta. Izvadite je na kuhinjski ubrus.

U istoj masnoći zapržite luk isečen na sitno dok ne dobije kristalnu boju.

Dodajte suvo grožđe, pinjole, med, alevu papriku i promešajte.

Nakon jednog minuta sipajte riblji bujon i ostavite da se krčka oko deset minuta.

Vratite ribu u tiganj i pospite biberom.

Ostavite na slaboj vatri još pet minuta i sklonite s ringle.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar