Brze zemičke za sendviče

02/08/2018
"Sendviči su najukusniji sa domaće pripremljenim zemičkama i nemojte dozvoliti da vas neko ubedi u suprotno "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano595
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g, belo
  • kvasac - 7 g, suv
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike (ulje)
  • voda - 270 ml, mlaka
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 190 stepeni.

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Radite mikserom ili možete mesiti hlepčiće ručno.

U posudu miksera sipajte brašno, šećer i suvi kvasac, promešajte. Dodajte so, promešajte. Napravite udubljenje i sipajte vodu, maslinovo ulje/ulje. Mutite na niskoj brzini dok ne dobijete testo, koje je meko, elastično i ne lepi se.

Ako je potrebno možete dodati još 1 supenu kašiku vode ili brašna u zavisnosti od vrste testa. Prebacite u namazanu posudu i ostavite da nadođe oko 1 sat.

Kad testo nadođe, izmerite ga na vagi /da bi vam bilo lakše/ i podelite na jednake lopte, oko 100 g jedna.

Veličina svake lopte je po želji. Oblikujte i poređajte u pleh. Odozgo napravite šaru pritiskajući nožem /spatulom na krst ili zvezdu, skoro do kraja lopte testa/. Pokrijte i ostavite da nadođe.

Namažite jajetom i pospite susamom.

Pecite na 190 stepeni dok ne dobijete lepu zlatnu koricu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar