Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pola pečenog pileta sa letnjom salatom

Pola pečenog pileta sa letnjom salatom

Pola pečenog pileta sa letnjom salatom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"Polovina ili celo, ostavljamo vama da odlučite, mi samo dajemo recept za ukusno pečeno pile"

Potrebni sastojci

  • pile - 1/2 komada, domaće
  • marinada
  • ulje - 100 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • majčina dušica
  • boranija - 1 posuda, skuvana
  • tušt - 1 šaka
  • bosiljak - 4 - 5 listova
  • mirođija
  • beli luk - 2 - 3 komada
  • ulje
  • sirće
  • so
  • morska so - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sa uljem sipamo začine i mešamo viljuškom. Četkom mažemo pile sa svih strana.

U pravougaonu posudu za pečenje na dno sipamo 2 šolje krupne morske soli, koju zaravnamo kao koru, odozgo se stavlja marinirano pile i pečemo u zagrejanoj rerni na 170 stpeni 1 sat dok ne bude gotovo.

Izvadi se iz posude za pečenje i očisti se so koja se odozdo zalepial, pile se stavlja u tanjir.

Sprema se garnirung, tako što se prvo skuva boranija, ocedi se i sipa se u tanjira. Dodaju se listići tušta, isečena mirođija sa listovima bosiljka i čenovi belog luka.

Začinjava se začinima po ukusu i servira se pile sa čudesnim garnirungom i čašom hladnog piva!

Đakonija!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: