Način pripreme
Krompir se skuva dok ne bude gotov, oljušti se i dva se iseku na čatvrtine, a ostali - na krupne parčiće.
Mleveno meso se zamesi sa začinima. Podeli se na 8 jednakih delova. Svaki se oblikuje u pljosnatu ćufticu na prozračnoj foliji, stavlja se kriška skuvanog krompira i krajevi se skupljaju. Tako se formiraju sve rolnice.
U posudu za pečenje sipate teglu gotovog domaćeg paradajz sosa, ako nemate napravite po vašem receptu.
Preko sosa se ređaju rolnice od mlevenog mesa, a u prazan prostor se naređaju parčići krompira.
Posipamo sa 2 kašike ulja, čubrom i pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Izvadimo posudu i pospemo narendanim kačkavaljem, vraćamo u rernu da se zapeče još 10 minuta.
Serviramo porciju od dve rolnice sa sosom i parčića krompira sa ljutim paprikama i salatom.
Đakonija! Polizaćete prste.