Kolač sa crnim vinom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8884
3
05/08/2018
"Ne treba da birate između parčeta kolača ili čaše vina, jer ovaj desert kombinuje oba "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano603
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g
  • smeđi šećer - 180 g
  • šećer - 150 g, beli
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 200 g
  • pomorandža - 1 komad
  • crno vino - 250 ml
  • kakao - 60 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1/4 kašičice
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Omekšali maslac se muti sa dve vrste šećera u vazdušastu belu smesu.

Jedno po jedno se dodaju jaja i kora jedne pomorandže. Brašno se seje u posudu u koju se dodaje kakao, soda, prašak za pecivo i so.

Mešaju se dobro. U smesu od maslaca i jaja se u porcijama dodaju suvi sasojci i vino, dodaju se redom.

Pri dodavanju vina smesa izgleda kao da se presekla. Kalup za kola se maže maslacem i posipa kakaom.

Testo za kolač se sipa u kalup i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Čačkalicom se proverava da li je desert gotov, a ona treba da izađe suva.

Nakon što je gotov, ostavlja se u kalupu oko 15 minuta da se blago ohladi, tek toliko da se izvadi iz njega. Po želji može da se prelije čokoladnom glazurom ili nečim drugim.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar