Bakino pile sa pirinčem

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
4116149
Bakino pile sa pirinčem
Fotografije: Anelia Tsoneva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Jedan recept za ukusnu piletinu koji se prenosi sa bake na unuku - sada je naš red da ga damo vama"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada, celi
  • celer - 1/4 glavice /oko 30g/
  • pirinač - 350 g
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 4 supene kašike
  • peršun - 1/2 veze, svež
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ako se pitate kako bake prave ovako prosto jelo uvek ukusnije neko svako drugi, evo je tajna:

U šerpi skuvajte pileće batake da budu potpuno gotovi, prethodno ih začinite solju i biberom po ukusu. Oljuštite i isecite glavicu celera na kockice, a luk iseckajte kao za ćuftice.

Operite i ocedite pirinač. U tiganju ugrejte četiri kašike suncokretovog ulja i u njemu propržite luk i celer. Kad povrće bude skoro gotovo, dodajte pirinač i uz neprestano mešanje pržite 2-3 minuta.

Sipajte sve iz tiganja u odgovarajući pleh za pečenje. Prelijte gotovu smesu vrelim pilećim bujonom u odnostu 1:3 ili 350 g pirinča - 1050 ml bujona. Isecite pileće batake tako da se odvoji batak i karabatak, stavite ih u pirinač.

Pecite na umereno ugrejanoj rerni /180 stepeni/ dok pirinač ne upije sav bujon i dok se ne stvori korica. Servirajte toplo, po želji pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: