Novogodišnje predjelo

10/08/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4221
"Efektno, veoma aromatično i izuzetno ukusno predjelo, koje će naterati vaše goste da zaborave da ima i drugo jelo "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se spremaju ćuftice. Mleveno meso se zamesi sa lukom. Nakon toga se u mleveno meso dodaju hleb i začini. Od gotove smese se oblikuju male loptice. U sredini svake loptice se pravi mala rupa i stavlja se po malo topljenog sira.

Gotove mini ćuftice se uvalaju u prazle. Nakon toga se prže u jako zagrejanom ulju. Nakon što se isprže mini ćuftice, spremaju se ostali sastojci za predjelo. Kačkavalj, dimljeno meso, špek i kratavac se seku na male kocke. Glavica kupusa se seče na dve polovine.

Jedna polovina se dobro obavija folijom. Zavijena glavica se prebacuje u odgovarajući tanjir ili poslužavnik. Listovi zelene salate se operu i osuše. Nakon toga na plastične štapiće zabodete krastavac, špek, dimljeno meso, masline. Kako vam se sviđa.

Zabodete i mini ćuftice. Nakon što su plastični štapići gotovi uzimate listove zelene salate i počinjete da ih bodete u obavijenu glavicu kupusa. Prvo zabodete plastične štapiće samo u kraj svakog lista zelene salate, da obavijete celu glavicu kupusa u zelenu salatu. Ostale štapiće zabadate na slobodna mesta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti