Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Novogodišnje predjelo sa piletinom

Novogodišnje predjelo sa piletinom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
322101216102
Novogodišnje predjelo sa piletinom1 / 2
19/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
2 min.
Ukupno
27 min.
Porcije
1
"Savršeno predjelo koje možete poslužiti ne samo u iščekivanju Nove godine, već i kad god imate neku posebnu priliku"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad, pečeno
  • paradajz - 4 seckana
  • celer - 4 stabljike
  • pečurke - 125 g seckane
  • sok od limuna
  • karfiol - 1/4 glavice
  • praziluk - 1 stabljika
  • krastavac - 1/2 komada
  • šargarepa - 4 komada, rendana
  • majonez - malo
  • za prilog
  • jaja - 6 komada, tvrdo kuvana
  • kačkavalj - ili sir
* merne jedinice

Način pripreme

Pile se očisti od kostiju skine mu se kožica. Ovako očišćena piletina se isecka na male porcije, koje se stavljaju na veliki tanjir za serviranje.

Krastavac je isečen na tanke kolutove. Paradajz se iseče na kolutove ili rebarca.

Celer, pečurke, karfiol, praziluk i šargarepa se dinstaju 1-2 minuta, a ovako pripremljeno povrće se ređa oko komada mesa.

Predjelo se prelije majonezom i servira sa tvrdo kuvanim jajima i sirom ili kačkavaljem.

Novogodišnje predjelo sa piletinom je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: