Suvo meso od svinjskog ribića ili buta

11/08/2018
"Pravi muškarci se ne plaše da okače ovako ukusno meze "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski ribić - 1 kg ili meso od buta
  • so - 500 g
  • šećer - 1 kašičica
  • čubar - oko 200 g
  • aleva paprika - oko 100 g
  • biber - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U plehu napravite sloj od soli, stavite meso na njega i odozgo pokrijte solju.

Ostavite na 24 sata na hladnom mestu da bi mogla voda da izađe iz njega. Nakon 24 sata operite meso tekućom vodom da bi se skinula so i osušite ubrusom.

Isecite, svako odlučuje kolike debljine ću biti komadi mesa. Napravite rupu sa jedne strane i provucite kanap da se lakše zakači.

U jednu posudu stavite čubar, šećer, alevu papriku i biber. Uvaljajte dobro komade mesa i okačite na hladno i provetrivo mesto, ni u kom slučaju nemojte stavljati u frižider, zato što će meso ovlažiti.

Nakon 7-9 dana meso bi trebalo da je suvo. Možete ga čuvati u zamrzivaču, tako da možete jesti i leti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar