Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pršuta»Domaće suvo meso od svinjskog srca

Domaće suvo meso od svinjskog srca

GenovevaGenoveva
Kuvar
52171k
Domaće suvo meso od svinjskog srca
Fotografije: Genoveva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Za stolom uvek treba sedeti uz domaće predjelo, zato vam dajemo recept za suvo meso od svinjskog srca."

Potrebni sastojci

  • svinjsko srce - 1 komad
  • so
  • sirće - 2 - 3 kašike
  • voda
  • aleva paprika
  • dimljena aleva paprika
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko srce se očisti, opere i iseče na dugačke komade. Pokrijte ga obilno solju i ostavite 3 dana.

Posle 3 dana ga operite, potopite u vodu, toliko da ga pokrije, 1 sat, zatim prospite vodu i dodajte novu vodu sa 2-3 kašike sirćeta.

Svinjsko srce se tako namače još 3 sata. Kada prođe ovo vreme, voda se ponovo prolije i ponovo potopimo u novu vodu najmanje 30 minuta da ne postane previše slano i da ne miriše na sirće.

Na kraju po novinama posipamo biber, alevu papriku, dimljenu alevu papriku, i malo čubra (dodajem ga jer mi se sviđa, ako hoćete nemojte dodavati) - toliko da se svinjsko srce lepo obloži.

Probušimo rupu iglom i koncem tako da je zgodno okačiti naše domaće suvo meso da se osuši. Ostavite na dobro provetrenom mestu, ali ne na direktnom suncu, 2-3 dana.

Proverite suvo meso i čuvajte ga u kesi i u frižideru kada je spremna za jelo. To je odlično meze za vino.

Uživajte u domaćem suvom mesu od svinjskog srca!

Takođe saznajte koje je meso pogodno za suvo meso i naučite kako da napravite salamuru za suvo meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: