Način pripreme
Svinjsko srce se očisti, opere i iseče na dugačke komade. Pokrijte ga obilno solju i ostavite 3 dana.
Posle 3 dana ga operite, potopite u vodu, toliko da ga pokrije, 1 sat, zatim prospite vodu i dodajte novu vodu sa 2-3 kašike sirćeta.
Svinjsko srce se tako namače još 3 sata. Kada prođe ovo vreme, voda se ponovo prolije i ponovo potopimo u novu vodu najmanje 30 minuta da ne postane previše slano i da ne miriše na sirće.
Na kraju po novinama posipamo biber, alevu papriku, dimljenu alevu papriku, i malo čubra (dodajem ga jer mi se sviđa, ako hoćete nemojte dodavati) - toliko da se svinjsko srce lepo obloži.
Probušimo rupu iglom i koncem tako da je zgodno okačiti naše domaće suvo meso da se osuši. Ostavite na dobro provetrenom mestu, ali ne na direktnom suncu, 2-3 dana.
Proverite suvo meso i čuvajte ga u kesi i u frižideru kada je spremna za jelo. To je odlično meze za vino.
Uživajte u domaćem suvom mesu od svinjskog srca!
Takođe saznajte koje je meso pogodno za suvo meso i naučite kako da napravite salamuru za suvo meso.