Način pripreme
Dobro operite meso i stavite ga u šerpu sa vodom da provri. Kad provri, prospite vodu, ponovo operite meso i sipajte novu hladnu vodu. Dodajte iseckan luk, papriku, celer i izrendanu šargarepu. Dodajte malo ulja, posolite i ostavite da se kuva dok meso ne bude gotovo.
Kuvano meso (ako ima kostiju odvojite) iskidajte na male komade i vratite ih u bujon. Dodajte opran i očišćen pirinač, ostavite tako da vri 10 minuta. Skinite šerpu sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
U metalnoj posudi umutite jaje viljuškom, dodajte kiselo mleko, brašno, prstohvat limunske kiseline, sok od limuna i sipajte vodu.
Stavite na tihu vatru uz neprestano mešanje dok zaprška ne provri. Dodajte zapršku u supu i mešajte, tako supa postaje glatka i lepa.
Pospite biberom i sitno iseckanim peršunom, promešajte i stavite poklopac na šerpu 10 minuta. Servirajte!