Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Kokošija supa sa kuvanom zaprškom

Kokošija supa sa kuvanom zaprškom

Galya VasilevaGalya Vasileva
Početnik
16264
Kokošija supa sa kuvanom zaprškom
Fotografije: Galya Vasileva
1 / 4
16/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
4
"Jedinstvena kokošija supa, koja će ispuniti vaš dom zaboravljenim mirisom seoske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • kokoška - 400 g
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 3 komada
  • krompir - 2 komada
  • fida - 5 supenih kašika
  • paradajz - 3 supene kašike iz konzerve
  • biber
  • čubar
  • peršun
  • so
  • za zapršku
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na komade i stavljamo da vri u 2 l vode. Domaća kokoška ima dosta masti, deo nje se takođe dodaje u šerpu. Meso treba da vri tako bar 2 sata intenzivnije, dodaje se voda.

Dodajte isečen luk, paprike i krompir i smanjite vatru. Dodajte so, ja kosristim morsku so - 1 supenu kašiku. Vri tako još 30 minuta na umerenoj vatri, nakon toga dodajemo fidu. Nakon još 15 minuta dodajemo i paradajz. Po želji dodajemo još vode.

Dok supa ponovo ne provri, pripremite preliv. Umutimo jaja sa kiselim mlekom i polako dodajemo brašno, mešamo neprestano.

Skidamo šerpu sa vatre i smanjujemo ringlu. Stavljamo čubar i biber. Kad stavljamo zapršku, supa ne treba da bude vrele. Sipajte jednu kutlaču supe u zapršku uz neprestano mešanje, dodajte još jednu kutlaču i nakon toga sipajte sve u šerpu i promešajte. Servirajte toplu sa svežim peršunom.

Priprema ove supe ne oduzima više od 3 sata. Vreme se i ne oseti, ako je pripremate na šporetu na drva, tako možete da se igrate, da je ostavite prva dva sata i samo da je nadgledate.

Skromno, ali mnogo ukusno.

Jedan zaboravljen miris seoske kuhinje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: