Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Pileća supa sa kuvanom zaprškom

Pileća supa sa kuvanom zaprškom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Pileća supa sa kuvanom zaprškom
Fotografije: DORA HOLYaNOVA
2 / 4
11/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Sa kuvanom zaprškom svaka pileća supa se pretvara u pravi balzam za stomak"

Potrebni sastojci

  • pileće meso
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 3 supene kašike
  • celer - 1 cm, koren
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun - po ukusu
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 supena kašika, puna
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • voda - 500 ml, hladna
  • limunska kiselila - 1 prstohvat
  • limun - 1 komad, sok
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite meso i stavite ga u šerpu sa vodom da provri. Kad provri, prospite vodu, ponovo operite meso i sipajte novu hladnu vodu. Dodajte iseckan luk, papriku, celer i izrendanu šargarepu. Dodajte malo ulja, posolite i ostavite da se kuva dok meso ne bude gotovo.

Kuvano meso (ako ima kostiju odvojite) iskidajte na male komade i vratite ih u bujon. Dodajte opran i očišćen pirinač, ostavite tako da vri 10 minuta. Skinite šerpu sa vatre i ostavite da se malo ohladi.

U metalnoj posudi umutite jaje viljuškom, dodajte kiselo mleko, brašno, prstohvat limunske kiseline, sok od limuna i sipajte vodu.

Stavite na tihu vatru uz neprestano mešanje dok zaprška ne provri. Dodajte zapršku u supu i mešajte, tako supa postaje glatka i lepa.

Pospite biberom i sitno iseckanim peršunom, promešajte i stavite poklopac na šerpu 10 minuta. Servirajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: