Način pripreme
Pileća krilca isečemo na pola i pržimo u maslacu dok ne dobiju zlatnu boju. Sipamo željenu količinu vode i ostavljamo da vri.
Začinimo solju i u slučaju da se stvori pena, skidamo je. Kad se skuvaju, smanjujemo vatru i pripremamo lenju zapršku.
Kiselo mlekom pomešamo sa prethodno isceđenim sokom od 1/2 limuna, nakon toga dodajemo žumanca i brašno, lepo umutimo dok ne dobijemo glatku kašu i lagano dodajemo bujon u krilca.
Prilikom serviranja možemo posutu svežim ili suvim peršunom po želji. Ja sam koristila suv.
Ako imam više vremena, u ovom receptu pravim duplu zapršku, bude ukusnije. Ali osim navedene lenje zaprške, pre nje pravim zapršku u 3-4 supene kašike ulja i polovini brašna. A ako je pileće meso iz tegle /domaće konzervisano/ to sve bude za 10-15 minuta.
Neka vam je slatko!