Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Veoma krhka pržena džigerica

Veoma krhka pržena džigerica

Teodora  Ivanova KamenovaTeodora Ivanova Kamenova
Pomoćnik kuvara
248418
Veoma krhka pržena džigerica
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Kakva li je tajna veoma krhke pržene džigerice, da li nije zapisana baš u ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 500 g, svinjska
  • kukuruzno brašno - 100 g, fino samleveno
  • so
  • biber - po želji
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Probala sam mnogo načina za prženje džigerice, ali obično se isuši, čak i ako dodam po malo vode.

Konačno sam otkrila kako da se to ne desi.

Džigericu sečemo na tanke kriške i lepo operemo hladnom vodom. Osušimo, nakon toga začinimo solju i malo bibera po želji.

Ugrevamo ulje i stavljamo na umerenu vatru.

Svaku krišku uvaljamo u fino kukuruzno brašno, zato što pšenično brzo zagori, a kukuruzno za kačamak je krupnije i grublje.

Džigericu pržimo u zavisnosti od ukusa - više prženu ili manje, u oba slučaja je veoma krhka.

Ukusna je i topla, i hladna, sa prilogom po izboru.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: