Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Ukusna musaka s patlidžanom

Ukusna musaka s patlidžanom

Ukusna musaka s patlidžanom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Opet improvizujemo s našom omiljenom musakom, i opet ispada veoma ukusna"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kg
  • mleveno meso - 500 g
  • šargarepe - 2 komada, srednje velike
  • paradajz pire - 2 kašike
  • luk - 1 srednja glavica, velika
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • beli luk - u prahu
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite patlidžan, oljuštite ih i isecite na kocke. Stavite kocke patlidžana u hladnu, posoljenu vodu i ostavite ih oko 30 minuta da se izvuče gorki sok.

Očistite šargarepe i luk i isecite ih na sitno.

Stavite ih u odgovarajuću posudu za pečenje, dodajte oprane kocke patlidžana i pospite uljem. Stavite posudu za pečenje u zagrejanu rernu i kuvajte dok povrće ne omekša, mešajući ga s vremena na vreme.

Kada povrće omekša i dobije braonkasto-zlatastu preplanulost, dodajte mleveno meso, razmućeno u čaši mlake vode. Dodajte paradajz pire, začinite solju, biberom i belim lukom u prahu.

Promešajte da se pomešaju sastojci i kuvajte dok jelo ne ostane na masnoći.

Razbijte jaja u posudi i umutute ih. Dodajte kiselo mleko i promešajte. Sipajte mlečnu smesu, raspoređujući je ravnomerno po površini jela.

Dopecite musaku dok ne dobije braonkastu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: