Način pripreme
Očistite patlidžan, oljuštite ih i isecite na kocke. Stavite kocke patlidžana u hladnu, posoljenu vodu i ostavite ih oko 30 minuta da se izvuče gorki sok.
Očistite šargarepe i luk i isecite ih na sitno.
Stavite ih u odgovarajuću posudu za pečenje, dodajte oprane kocke patlidžana i pospite uljem. Stavite posudu za pečenje u zagrejanu rernu i kuvajte dok povrće ne omekša, mešajući ga s vremena na vreme.
Kada povrće omekša i dobije braonkasto-zlatastu preplanulost, dodajte mleveno meso, razmućeno u čaši mlake vode. Dodajte paradajz pire, začinite solju, biberom i belim lukom u prahu.
Promešajte da se pomešaju sastojci i kuvajte dok jelo ne ostane na masnoći.
Razbijte jaja u posudi i umutute ih. Dodajte kiselo mleko i promešajte. Sipajte mlečnu smesu, raspoređujući je ravnomerno po površini jela.
Dopecite musaku dok ne dobije braonkastu preplanulost.