Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Poširana jaja»Poširana jaja na panađurski način sa sirom

Poširana jaja na panađurski način sa sirom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Poširana jaja na panađurski način sa sirom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Panađurska poširana jaja sa sirom su ručak za dušu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • sirće - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • voda - 600 ml
  • sir - 150 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - 2 kašike
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Za ova poširana jaja u šerpu sipajte vodu, so i sirće i ostavite da provri.

Nakon što je voda gotova, pažljivo slomite jaja u vodu, pazeći da se ne opečete.

Ostavljamo tako oko minut.

Izmrvite sir.

Kiselo mleko umutite i u njega dodajte izgnječeni čen belog luka i malo soli i dobro promešajte.

Stavite sir na tanjir i prelijte ga kiselim mlekom.

Izvadimo jaja rešetkastom kašikom i stavimo ih na kiselo mleko.

U šerpi zagrejati ulje, propržiti sa alevom paprikom i smesu preliti preko panađurskih jaja.

Poširana jaja na panađurski način serviramo sa sirom, kada se ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: