Način pripreme
Svinjsko meso operite i naseckajte na sitne komade. Stavite u tepsiju sa malo ulja i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni. Ogulite krompir, šargarepu i luk i naseckajte na krupne kockice.
Dodajte ih u meso. Sve pecite otprilike 20 minuta. S vremena na vreme mešajte. Zagrejte na ringli glineni đuveč.
Sipajte zapečeno meso, luk, krompir i šargarepu iz tepsije u zagrejani đuveč. Nasecite paprike na trake i dodajte ih u đuveč. Operite bamiju, boraniju i grašak i takođe dodajte u đuveč.
Zalijte bujonom od povrća i ostalim uljem. Poklopite poklopcem i pecite otprilike 50 minuta u dobro zagrejanoj rerni.
Na kraju dodajte sterilizovani paradajz, so i crni biber po ukusu i sitno naseckane ljute papričice. Vratite u rernu i pecite dok ne bude gotovo. Gotovo jelo pospite listovima svežeg peršuna.
Servirajte vruće sa flašom crvenog vina.
Đuveč na Panađurski način je veoma ukusan.