Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Vinski kebap sa prilogom

Vinski kebap sa prilogom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Vinski kebap sa prilogom
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"Savrešn recept za ovaj klasični i svima omiljeni vinski kebap, serviran sa pirnčem"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • luk - 3 glavice, star
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • lovorov list - 2 komada
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • paradajz - 150 g, iz konzerve
  • piment - 3 komada, zrna
  • vino - 200 ml, crno
  • bujon - 250 ml
  • za prilog
  • pirinač - 1 šolja
  • bujon od povrća - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade i stavite ga u glinenu posudu.

Očistite luk i isecite krupnije, dodajte ga u posudu zajedno sa vinom, paradajzom, pireom, bujonom i začinima, promešajte i poklopite.

Stavite u rernu na 180 stepeni 90 minuta i nakon toga skinite posudu, pecite još 30 minuta.

Napravite prilog za kebap tako što u šerpu stavite pirinač, so i bujon od povrća. Promešajte i ostavite na vatri da provri, nakon toga poklopite i kuvjate 20 minuta, nemojte orvarati poklopac i mešati pirinač.

Na kraju skinite sa vatre i ostavite 15 minuta zatvoren, nakon toga možete servirati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: