Način pripreme
Meso sečemo na kockice, začinimo vegetom i stavljamo na sat vremena u frižider. Za to vreme pripremamo povrće. Pečurke sečemo na četvrtine, šargarepu na krugove, luk na polumsece, paprike na žilijen, beli luk sitno isečemo.
U namazanom tiganju zapečemo meso sa svih strana, izvadimo i prebacujemo u glinenu đuvečaru. U istoj masti popržimo svo povrće - beli luk sa pečurkama, šargarepim i na kraju luk. Kad ih izdinstamo prebacujemo povrće u meso u đuvečaru. U tiganju propržimo brašno, dimljenu alevu papriku, dodajemo paradajz / u njih dodajemo kockicu smeđeg šećera/ i ako je potrebno dodajemo vodu.
Prebacujemo i smesu od paradajza u meso i povrće. Sipamo crveno vino, dodajemo biber, lovorov list, odozgo isčemo i ljutu crvenu papriku, probamo i posolimo ako je potrebno. Pečemo u rerni na sat vremena. Dok je đuvečara u rerni, pipremamo priloge.
Za krompir pire - oljuštimo krompir i kuvamo u posoljenoj vodi dok ne bude gotov. Izgnječimo ga dok je još topao sa kravljim maslacem i vrelim mlekom.
Za pirinač - navedenu količinu bisernog pirinča i kinoe kuvamo 20 minuta u posoljenoj vodi, ocedimo sok od pola limuna, ostavljamo pirinač i kinoa poklopljene da upiju celu količinu tečnosti. Serviramo vinski kebap sa dve vrste povrća i neka vam je mnoooogo ukusno! Moja porodica je bila očarana!
P.S. Prilozi su izuzetno ukusni i zdravi, kinoa ima bogat hranljivi sastav i daje lagan ukus oraha bisernom pirinču.
Miris i ukus krompir pirea sa kravljim maslacem je takođe raskošan.... za vinski kebap prosti vi procenite i ocenite!