Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Sir na šopski način»Sir na šopski način sa pilećim džigericama

Sir na šopski način sa pilećim džigericama

Sir na šopski način sa pilećim džigericama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Sada je trenutak da jedete dok se ne zasitite ovog specijaliteta iz Bugarske seoske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 komada
  • sir - 250 g
  • maslac - 50 g
  • čubar
  • jaja - 2 komada
  • ljute paprike - 2 komada
  • džigerice - 100 g
  • brašno
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice očistite i operite. Uvaljajte ubrašno i malo ugrejane masti ispecite sa svih strana.

Na dno đuvečare stavite komadiće maslaca. Odozgo stavite oljušten i isečen paradajz.

Pokrijte mrvljenim sirom i pospite čubrom. U jedan kraj stavite džigerice i ponovo malo maslaca.

Stavite u hladnu rernu sa poklopcem. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Izvadite i razbijte jaja do džigerica.

Vratite u rernu bez poklopca dok jaja ne budu gotova.

Servirajte sa ljutom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: